Ko nam izlet pokvari slabo vreme

Ko nam izlet pokvari slabo vreme V hitrem ritmu današnjih dni si že tako redko kdaj vzamemo nekaj več časa za sprostitev in oddih, zato todi vedno manj časa namenimo izletom in potovanjem. Ko si vseeno privoščimo oddih si tako želimo, da bi vsaj ta dan potekal mirno in po načrtih. Pogosto pa se zgodi, da temu vendarle ni tako – zagode nam jo namreč vreme.
Vreme na nas vpliva skoraj vedno in povsod, predvsem pa lahko predstavlja težavo med oddihom v naravi ali obiskom kakšne turistične destinacije. Niti mravlje nam ne morejo pokvariti piknika bolj kot deževni oblaki, zato moramo ob načrtovanju izleta vedno upoštevati tudi vremensko napoved.

Še posebej je ta pomembna takrat, ko si bomo za oddih vzeli več časa in se bomo sproščali v naravi ali na prostem. V takšnih primerih je vremenska napoved nepogrešljiva, saj lahko, čeprav vremena ne moremo spremeniti, spremenimo svoje načrte in se s tem izognemo nevšečnostim, ki bi jih povzročile nepričakovane vremenske spremembe. S poznavanjem vremenske napovedi in pričakovanih vremenskih sprememb bomo tako lažje organizirali naš težko prisluženi oddih. Vseeno pa se lahko zgodi, da nam izlet po Sloveniji pokvari slabo vreme. Morda nismo spremljali vremenske napovedi, ali pa nas je presenetil kakšen nenapovedan nevihtni oblak ali kaj podobnega. V takšnem primeru najprej poskrbimo za streho nad glavo, nato pa lahko svoj izlet nekoliko priredimo – če gre za obisk v kakšnem turističnem kraju si bomo namesto naravnih znamenitosti na prostem ogledali kakšen muzej, pa tudi v drugih primerih lahko svoje aktivnosti preselimo pod streho.

Piknik lahko organiziramo tudi pod streho, še posebej so primerne kakšne vrtne hiške in podobno. Dež in slabo vreme torej nista razlog, da bi morali svoje načrte povsem opustiti, še manj pa da bi se morali odpovedati.

Otroška zabava v prijetno ogretih bazenih je dobra ideja, ko vam vreme prekriža načrte za aktivne počitnice na prostem.