Slovenija vabi z morjem in gorami

Slovenija je čudovita turistična destinacija. Tega se zaveda tudi vedno več Slovencev in Slovenk, ki v internetnih iskalnikih pogosteje iščejo besedno zvezo turizem Slovenija. S pomočjo interneta namreč skušajo odkriti skrite kotičke naše države, ki jih doslej še niso obiskali, prav tako pa velikokrat domačine obiščejo tudi gostje iz tujine, ki bi si radi ogledali Slovenijo in njene turistične znamenitosti. Kam jih peljati? Ker Slovenija ni prevelika, jim jo lahko razkažete skoraj celo – od morja pa do gora in prekmurskih ravnic …

Kam na izlet?

Če v iskalnik vpišete turizem Slovenija, boste našli veliko idej za izlete. Poleg tistih najbolj znanih krajev, ki jih mora obiskati in videti prav vsak, boste s pomočjo iskalnega pojma turizem Slovenija med zadetki našli tudi manj znane bisere, ki jih večina še ne pozna. V primeru, da imate na obisku prijatelje ali poslovne partnerje iz druge države, je seveda več kot nujno, da obiščejo Portorož, Piran in Bled. Gre namreč za krajr, ki večini tujih turistov ostanejo najbolj v spominu, saj so nad njimi najbolj očarani. Na Bledu morajo gosti nujno poskusiti tudi slavne blejske kremne rezine oziroma kremšnite, na poti v Piran ali iz njega pa se ustaviti še v Portorožu, kjer imajo po prepričanju mnogih najboljši sladoled na slovenski obali.

Turizem Slovenija: Portorož
Portorož je eden izmed slovenskih turističnih biserov

Prav slovenska kulinarika je poleg naravnih lepot tisto, kar najbolj očara tuje goste. Zato ob planiranju izletov ne pozabite načrtovati tudi postankov v restavracijah in gostilnah, kjer se dobro je. Odlična rešitev so tudi turistične kmetije, kjer vam postrežejo s pristno domačo hrano, ki gre v slast tako Slovencem kot tudi tujim gostom. Tam boste za kosilo ali večerjo lahko poskusili različne slovenske tradicionalne jedi, domač kruh in različne sladice, kot so na primer potica, štruklji ali prekmurska gibanica. 

Če želite dobiti več idej za različne izlete po Sloveniji, poizkusite uporabiti spletni brskalnik in vanj vnesite besedno zvezo turizem Slovenija!

Kam na počitnice?

Turizem v Sloveniji se vsekakor vedno bolj razvija, zato je na voljo vedno več možnosti ne le za enodnevne izlete, ampak tudi za počitnice, ki jih lahko preživite na različnih koncih naše države. Zelo priljubljena možnost so kolesarske počitnice, saj je kolesarskih poti v Sloveniji vedno več. Tako lahko na slovenski obali kolesarite od Kopra do Izole in preko Strunjana vse do Portoroža ali Pirana. Poleg tega je veliko kolesarskih poti tudi v primorskem zaledju. Izjemno priljubljeno postaja tudi kolesarjenje ob reki Kolpi, kjer bo tako vas kot tuje goste navdušila neokrnjena narava, kakršno težko vidimo kje drugje. Najbolj priljubljeno pa je zagotovo kolesarjenje po Prekmurju, ki je v zadnjem času postalo pravi kolesarski raj.

10 najboljših krajev za obisk v Sloveniji

Prekmurje pa ni le raj za kolesarjenje, ampak tudi čudovit kraj za preživljanje sproščujočih počitnic. Navdušilo vas bo z dobro hrano in zelo gostoljubnimi domačini, ki se resnično trudijo svojih gostom polepšati počitnice z izvrstno turistično ponudbo. Nekatere turistične kmetije imajo tako tudi bazen in savno ter tako omogočajo čudovito razvajanje. Še danes vpišete iskalni pojem turizem Slovenija v spletni iskalnik in rezervirajte počitnice v Prekmurju ali kje drugje!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *