Rogla

Z vse večjim vlaganjem v športno infrastrukturo, so smučišča v zadnjih letih po vsem svetu doživela korenito prenovo. Tako se zaradi umetnega zasneževanja, smučarske sezone lahko pričnejo še preden v resnici zapade prvi sneg in končajo v zgodnji pomladi, ko na bližnjih travnikih, takoj ob smučiščih, že cvetijo prve rože.

Rogla od modernih smučišč ne odstopa in je v zadnjih letih v izgradnjo športne infrastrukture vložila zares veliko. Smučarski center Rogla je sicer eden največjih v Sloveniji in obsega deset smučišč različnih težavnostnih stopenj. Vsako smučišče je dobro zavarovano in urejeno, prav tako so ob njih napravljene moderne sedežnice, ki lahko na vrh vsako uro prepeljejo vse več gostov. Ti se lahko potem cele dni brezskrbno spuščajo navzdol po belih strminah in se vračajo nazaj na vrh, ne da bi bili preveč zadihani.

Za sprostitev ob smučiščih je poskrbljeno, saj je dovolj počivališč, ob nekaterih so na razpolago celo ležalniki. Prav tako si lahko v večini primerov ob zgornjih postajah sedežnic privoščite kakšno okrepčilo. Za bolj zahtevne so na Rogli tudi restavracije, kjer si lahko kupite celo kosilo ali v Sloveniji bolj popularno, malico, ki je predstavlja samo glavni obrok, običajno brez juhe, solate in sladice. Gostje različnih hotelov, bungalovov, penzionov in apartmajev se lahko na recepcijah pozanimajo kakšne so možnosti prehrane. Ponekod je na voljo le zajtrk, drugje več obrokov. Običajno se goste z domačimi dobrotami najbolj razvaja na turističnih kmetijah. Teh je v zadnjih letih v okolici Rogle in nasploh po Pohorju vse več. Domačinom nudijo možnost preživetja, gostje pa se lahko nastanijo, preživijo umirjen ali aktiven dopust in si privoščijo dobrote pripravljene po tradicionalnih recepturah in iz domačih živil.

V teh krajih so še posebej ponosni na svoje vino, pa tudi med. Skuhali vam bodo odlične juhe, mesni jedi in pregrešno dobre sladice.

Rogla ima še to prednost, da je ob njenem vznožju zrastlo moderno termalno kopališče Terme Zreče. Tu se lahko turisti kopajo in uživajo tudi v drugi ponudbi, kot so naprimer savne in masaže. V bližini so tudi Slovenske Konjice, mesto cvetja, skozi katere se je res vredno sprehoditi. Nedaleč stran je večje mesto Celje, ki s svojim gradom in drugimi zanimivostmi ravno tako privablja vse več turistov in takoj za naslednjim hribom je že Laško, znano po svoji velikanski pivovarni in festivalu Pivo in cvetje.

Rogla je zanimiva v vseh letnih časih, gotovo pa si je vredno ogledati tudi ožjo in širšo okolico.

Zemljevid Rogle

Rogla