Čokoladna vas in kavarna Teta Frida

Ste že slišali, da se ob reki Dravi nahaja prav posebna čokoladna vas? To so prava nebesa za vse navdušence nad čokolado, pa tudi za vse ljubitelje narave, saj se čokoladna vas nahaja sredi krajinskega parka Mariborsko jezero, ki je zaščiten v okviru projekta Natura 2000. Kombinacija neokrnjene narave in slastne čokolade vsekakor predstavlja dober razlog za obisk, pa naj si bo to kratek izlet, vikend oddih ali počitnice.

V čokoladni vasi se namreč nahajajo tudi eko glamping hiške iz naravnih materialov, v katerih lahko gostje prespijo na blazinah iz kakavovih zrn, se umijejo s čokoladnim milom ter že za zajtrk uživajo tako v lepem razgledu kot v sladkih dobrotah iz prvovrstne čokolade. Gre torej za idealen kraj za razvajanje, sploh ker se v čokoladni vasi nahajata tudi bazen in savna, gostje pa si lahko privoščijo tudi čokoladno masažo in še marsikaj drugega, kar bo popestrilo njihov dopust.

Čokoladna vas ob Dravski kolesarski poti

Čokoladna vas se nahaja na Limbuškem obrežju reke Drave, v naravnem krajinskem parku Mariborsko jezero. Mimo nje vodi tudi priljubljena in lepo urejena Dravska kolesarska pot, ki povezuje Avstrijo, Slovenijo in Hrvaško, čokoladna vas oziroma kavarna Teta Frida pa tako predstavlja čudovito mesto za postanek med kolesarjenjem.

Čokoladna vas se sicer nahaja le 5 kilometrov od Pohorja
Čokoladna vas je sanjska destinacija

Tam se lahko posladkate z ročno izdelanimi čokoladnimi sladicami ali samo malo počijete ob razgledu na reko Dravo, ki teče mimo, si ogledate okolico ali pa preverite, če ne boste nemara na obrežju videli kakšno od redkih vrst ptic ali morda celo bobra – tudi ti namreč prebivajo tam, kar je dokaz, da je okolica res neokrnjena.

Super destinacija za uživanje v naravi

Čokoladna vas, podjetja Quadro, se sicer nahaja le 5 kilometrov od Pohorja, ki prav tako nudi veliko možnosti za kolesarjenje, pa tudi pohodništvo in različne druge aktivnosti v naravi, med mogočnimi pohorskimi gozdovi. Nedaleč stran se nahaja tudi Mariborski otok, ki je znana turistična točka, pa tudi samo mesto Maribor ni daleč.

Čokoladna vas se nahaja nedaleč stran od Mariborskega otoka, ki je znana turistična točka
Uživanje v naravi (Čokoladna vas)

Torej se lahko iz čokoladne vasi odpeljete do Maribora ali pa v obratni smeri ter tako naredite lep družinski izlet, na koncu pa se za piko na i nagradite še s čokoladnimi dobrotami v kavarni Teta Frida.

Kavarna Teta Frida in njene slastne čokoladne dobrote

Središče čokoladne vasi predstavlja kavarna Teta Frida, ki ponuja čokoladne dobrote, ki jih verjetno marsikdo že dobro pozna. Njihove kavarne se namreč nahajajo tudi v Mariboru, Celju, Ptuju in drugih slovenskih mestih, prav v vseh pa lahko gostje uživajo v res zelo slastnih čokoladnih slaščicah, torticah in sladoledih, ki so 100% naravni. Njihovi čokoladni izdelki so prejeli tudi že kar nekaj nagrad, dobro pa so poznani tako v Sloveniji kot v tujini.

Čokoladna manufaktura – Čokoladna vas / kavarna Teta Frida

Marsikdo, ki je njihove čokoladne dobrote že preizkušal, pa morda še ne ve, da so vse ročno izdelane v čokoladni manufakturi, ki se nahaja ob reki Dravi, sredi krajinskega parka Mariborsko jezero. In prav tam je zrasla tudi čokoladna vas, ta sanjska destinacija za vse čokoholike, saj se poleg že omenjenih luksuznih glamping hišk ter lepega razgleda in naravnega okolja tam nahaja tudi čisto pravi Čokoladni center. 

V njem lahko gostje sami izdelajo svojo čokolado, si ogledajo, kako to izdelujejo čokoladni mojstri, ali pa se samo sladkajo s številnimi čokoladnimi izdelki, med katerimi se je kar težko odločiti, kateri je najboljši, saj so vsi zelo okusni. Če ste ljubitelji čokolade, potem je čokoladna vas zagotovo pravi kraj za vas, saj boste tam nadvse uživali v preizkušanju različnih vrst čokolade in najrazličnejših čokoladnih sladic.

Čokoladna zgodba z Afriko v srcu

Zelo zanimiva pa je tudi zgodba, zaradi katere je čokoladna vas sploh nastala. Njen ustanovitelj je namreč podjetnik Uroš Mlakar oziroma njegovo podjetje Quadro, ki stoji tudi za zgodbo ročno izdelane čokolade Teta Frida. Z njo je Štajersko uspešno povezal z Afriko oziroma majhno vasico v Molly – Koyata na severu Liberije, kjer ljudem enega od pomembnih virov preživetja predstavlja prav pridelava kakava. Z nakupom izdelkov Teta Frida ali s tem, da obiščete čokoladno vas, tako lahko poskrbite tudi za njihovo lepšo prihodnost. Še en razlog več, da se čokoladno vas na limbuškem obrežju ob reki Dravi splača obiskati.