Ljubljana vreme

Vreme določajo vremenski pasovi, ki se izmenjujejo po celotni zemljepisni širini sveta. Podnebje sicer na vreme ne vpliva neposredno. Podnebje označuje stanje dejavnikov, ki vplivajo na razvoj vremena.
Opazovanje vremena sega v daljne čase, saj je vreme že od nekdaj vplivalo na dejavnost človeka. Na vremenske napovedi se lahko zanesemo, saj nam zmerno podnebje omogoča precej natančno napovedovanje vremena. Vreme najbolj vpliva na naše načrte za prihodnost, saj pred kakršnim koli načrtovanjem skoraj vedno preverimo vremensko napoved. Na primer, preden se odpravimo v prestolnico kulture, preverimo Ljubljana vreme.

V manjših krajih po Sloveniji lahko pričakujemo podobno vremensko stanje kot v bližnjih večjih krajih. Podnebje je celinsko, ki meji na subtropsko vlažno podnebje, s celinskimi značilnostmi, kot so topla poletja in zmerno mrzle zime. Napovedovanje vremena je znanost o napovedovanju stanja atmosfere za prihodnji čas in določeno lokacijo. Danes napoved npr. Ljubljana vreme napovedujejo na principu zbiranja čim več podatkov o trenutnem stanju atmosfere in znanja o procesih v atmosferi za določitev, kako se bo ta razvijala v prihodnosti.

Najtoplejša meseca v Ljubljana vreme sta julij in avgust

Ljubljana vreme http://www.1a-vreme.si/mesto/ljubljana/2188/ doživlja z najtoplejšimi meseci običajno med 25 in 30 stopinj Celzija, to sta julij in avgust. Januar je najhladnejši mesec s temperaturami, ki se gibljejo večinoma okoli 0 stopinj Celzija. Padavine so razmeroma enakomerno porazdeljene med letnimi časi. Nekoliko bolj suha kot poletje in jesen, sta pomlad in zima. Ljubljana vreme je precej poznano po megli, ki je zabeležena v povprečju 121 dni na leto, večinoma v jeseni in pozimi. Napoved Ljubljana vreme lahko zasledimo v različnih medijih.