Vreme Kranjska Gora

Izvedite vse kar potrebujete o vremenu v Kranjski Gori.

Vreme v Kranjski Gori in na Gorenjskem nasploh je nekoliko drugačno od vremena v drugih pokrajinah Slovenije, kjer so razmere navadno precej konstantne in predvidljive. Izjema je še Primorska, saj ima ta zaradi vpliva morja spet svoje posebnosti, predvsem višje temperature in milejše zime, pa tudi občasno burjo. Gorenjska se nasprotno lahko pohvali z mrzlimi zimami in na splošno hladnejšim vremenom. Pohvali? Seveda, saj so razmere v Kranjski Gori kot nalašč za smučarje, ki pozimi obiščejo gorenjske kraje v želji po smučanju – zasnežena pobočja pa so najbolj privlačna prav v tej slovenski pokrajini, saj drugje snega ni v takem izobilju.

Kranjska gora poleti

Vreme v Kranjski gori pozimi

V Kranjski Gori vreme navdušuje tiste, ki imajo radi zimo, medtem ko bodo bolj »poletni« ljudje verjetno nergali nad nizkimi temperaturami, ki se samo poleti dvignejo nad zanje primernih 25 stopinj Celzija. Takšno vreme v Kranjski Gori pa nudi odlične pogoje za razvoj zimskega turizma, saj so se razvila nekatera znana smučišča, na katerih potekajo tudi tekme smučarskega svetovnega pokala. Za običajne rekreativne smučarje pa so še bolj zanimiva zasnežena pobočja in številna manjša smučišča, ki se na Gorenjskem odprejo že jeseni (seveda če so razmere ugodne), vrhunec sezone pa je prav v najhladnejših zimskih mesecih, ko zapade veliko snega.

Poletno vreme v Kranjski gori

Poletno vreme Kranjsko Goro spremeni v priljubljeno izhodišče številnih pohodnikov, ki radi obiskujejo bližnje vrhove in podobne zanimive izletniške točke, pa tudi pozimi je okolica gorenjskih krajev primerna tudi za druge aktivnosti, ne le za smučanje. To je sploh očitno v zadnjih letih, ko razmeroma visoke temperature v zimskih mesecih neusmiljeno skrajšujejo smučarsko sezono.