Gremo na izlet – kdaj in kam?

V prostem času radi odidemo na kak kratek oddih. Želimo si namreč zbistriti naše misli in če ne drugega tudi zamenjati zrak. Izlet je tako primerna izbira. Lahko je krajše ali pa daljše narave. Seveda je to odvisno od tega, koliko časa imamo na razpolago. Recimo, da imamo na razpolago en dan in bi radi odšli na lepše. Slovenija je majhna dežela, ki pa ponuja izjemne možnosti. Lahko pa se zapeljemo tudi čez mejo, ki ni daleč od nas.

Izlet v planine nas bo napolnil z energijo

Planinarjenje je postalo priljubljena dejavnost. Ljudje se zavedamo, da je zelo koristno. Na ta način si namreč zbistrimo duha in telo. V naši deželi imamo številne možnosti, ki jih lahko izkoristimo v ta namen.

Izlet po Sloveniji - planina
Planinarjenje je odlična zamisel za izlet po Sloveniji

Če nimamo radi daljših tur, se lahko odpravimo na bližnji hrib. Skoraj vsak slovenski kraj ima vsaj enega. Sama hoja nam ne bo vzela veliko časa, zato si lahko na cilju privoščimo daljši počitek, lahko tudi v obliki piknika ali česa podobnega. Na cilju je ponavadi tudi kaka dobra restavracija, zato se z družino lahko spotoma odpravimo na dobro kosilo na bližnji hrib.

Morje nas že od nekdaj privlači

Dobra izbira je za izlet po Sloveniji je vsekakor tudi izlet do obale, ki je eden izmed najbolj primernih krajev za romantični oddih za dva. Le malo ljudi ne mara morja, zato ne bomo brcnili v temo, če se s prijatelji na prost dan odpravimo v kak lep obmorski kraj in skupaj z njimi popijemo kako kavo in si privoščimo kak kulinarični prigrizek.

Video: Portorož

Če je temperatura vode v morju primerna, se mimogrede še okopamo. V nasprotnem primeru pa lahko najamemo kako plovilo in se v lastni režiji zapeljemo po koščku slovenske obale. 

Sprehod okoli jezera nam bo koristil

Naši konci se ponašajo tudi s številnimi jezeri. Med najbolj priljubljenima sta zagotovo Blejsko in Bohinjsko. Ker oba že dobro poznamo, se tokrat odpeljimo do kakega manj poznanega in prav tako lepega. Sprehodimo se okoli njega in se z družbo pogovarjajmo o naših načrtih v prihodnosti. Takšni sprehodi pogosto rodijo nove ideje ali pa nas napolnijo z novo energijo.

Prepustimo se adrenalinu

Če se nam zdi, da je naše življenje zaradi službe in družinskih obveznosti dolgočasno in brez kančka pozitivnega adrenalina, potem si lahko za izlet omislimo kak adrenalinski šport, ki nam ga ponuja turizem Slovenija. Rafting je izjemno priljubljen pa tudi skok s padalom nas ne bi pustil povsem hladne, kajneda?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *