Najbolj luksuzne destinacije na Tajskem

Tajska, imenovana dežela nasmehov, je ena od držav jugovzhodne Azije, ki vsako leto privabi največ obiskovalcev. Ta država je kot pravi raj na zemlji, saj se ponaša z močnim in trdnim kulturnim ozadjem v kombinaciji z bogato raznolikostjo naravnih znamenitosti, od bujnih gora do čudovitih belih plaž, slikovitih otokov in še veliko več. 

Če ste vedno sanjali o razkošni potovalni izkušnji, kakršne še ni bilo, vam v nadaljevanju predstavljamo najboljše destinacije v državi, ki si jih boste morda želeli ogledati:

Bangkok

Bangkok, glavno mesto države ter njeno največje in najbolj razvito mesto, ponuja edinstveno mešanico veličastnih templjev, dinamičnega mestnega življenja in nebotičnikov, ki oblikujejo njegovo prepoznavno identiteto. 

V Bangkoku (Tajska) se nahaja več hotelov s petimi zvezdicami, ki ponujajo vrhunske storitve in udobje. Med njimi so Okura-Prestige Bangkok, Hansar Hotel, Sofitel Bangkok, Sukhothai in Shangrila.

12 najboljših stvari za početi v Bangkoku

Centralna ambasada, Gaysorn in Siam Paragon so le tri najboljše točke, kjer lahko najdete luksuzno blago in nekatere najboljše blagovne znamke na svetu. Če si želite bolj avanturističnega načina nakupovanja v kraju, ki morda ni tako razkošen, je na tržnici Chatuchak, ki se razprostira na površini 35 hektarjev, na voljo 8 000 stojnic z vsemi vrstami blaga, ki si jih lahko zamislite. 

Prav tako ne smete zamuditi plavajočih tržnic, če želite kupiti nekaj okusnih izdelkov. Lokalno hrano, sadje in zelenjavo pripravljajo na odprtih žarih na krovu majhnih čolnov. 

Bangkok je tudi otrokom in družinam prijazno mesto z veliko zanimivimi dejavnostmi za vsakega družinskega člana, ki bodo zagotovo zapolnile program vaših družinskih počitnic. Tajska lutkovna predstava gledališča Astra, kačja farma v Silomu in živalski vrt Dusit so odlična območja, kjer se bodo otroci in odrasli zagotovo zabavali. 

Z veliko možnostmi javnega prevoza in dvema mednarodnima letališčema nikoli ne boste imeli težav pri prihodu v Bangkok in po njem. 

Chiang Mai

Chiang Mai, neuradno drugo mesto Tajske, ima svojo posebno identiteto, ki ga ločuje od velemesta Bangkoka in je daleč od tropskih plaž Koh Samuja in Phuketa. 

Mesto se nahaja v severni regiji države in je ugnezdeno v gore, ki so najbolj spektakularna kulisa za luksuzne hotele, ki jih najdete po vsem mestu. Four Seasons Chiang Mai, Anantara, 137 Pillars in Dhara Dhevi so le nekateri izmed najbolje ocenjenih luksuznih hotelov na tem območju. 

Chiang Mai
Chiang Mai je največje mesto na severu Tajske

Ker so življenjski stroški v mestu v primerjavi s Phuketom in Bangkokom nižji, lahko turisti med bivanjem ali potovanjem v Chiang Maiju kar najbolje izkoristijo svoj denar. 

Med najbolj vznemirljivimi dejavnostmi na tem območju so vožnja po najdaljšem ziplinu v Aziji, rafting, vožnja s kajakom po reki, plezanje po skalah, planinarjenje, pohodništvo in učenje Muay Thai. 

Mesto je znano po izjemnem izboru budističnih templjev, saj jih je po mestu raztresenih več kot 300. Najstarejši, najbolj obiskan in najbolj priljubljen med njimi je Wat Chiang Man.

Ne spreglejte tudi naslednjega članka: Potovalni nasveti za najboljšo izkušnjo v Kjotu

Koh Samui 

Drugi najbolj priljubljen otok na Tajskem, Koh Samui, ki se nahaja na vzhodni obali, meri 228 kvadratnih kilometrov, do njega pa je iz Bangkoka z letalom le 45 minut vožnje. Otok slovi po svojih belih peščenih plažah in naravnih lepotah, izbira luksuznih nastanitev pa je enako veličastna kot na Phuketu. 

Lahko najamete zasebno vilo na vrhu hriba ali na plaži ali pa izberete luksuzne hotele in letovišča, kot so Conrad, The Six Senses Samui, Banyan Tree, Four Seasons Resort in Vana Belle. Na različnih plažah in območjih otoka lahko najdete tudi veliko modnih in elegantnih alternativnih nastanitev. 

Tempelj v Koh Samui na Tajskem
Tempelj v Koh Samui na Tajskem

Koh Samui je že znan kot prestolnica zdravilišč v državi z vrsto zdravilišč, ki ponujajo celostne zdravstvene programe, razstrupljanje, hujšanje, azijske lepotne skrivnosti, zdravljenje in terapije novega veka kot storitve. Na otoku so tudi letovišča za jogo. 

Če se želite naučiti pristnega Muay Thai, so med najboljšimi mesti za učenje te starodavne borilne veščine stadioni v Phetcha Buncha in Chawengu.

Za edinstveno nočno življenje se lahko zabavate v klubu Nikki Beach. Med turisti je priljubljen tudi bar Ark na plaži Chaweng. Na plaži Chaweng, najbolj priljubljeni plaži na Koh Samuju, je tudi veliko drugih barov, klubov in restavracij. 

Phuket 

Vsakič, ko ljudje slišijo besedo Tajska, najprej pomislijo na veličastne plaže, spektakularne sončne zahode in gostoljubne domačine. Phuket odlično ponazarja to znamenito podobo države. 

Phuket, največji otok v državi in hkrati njena najbolj znana destinacija, je pravo utelešenje otoškega raja na zemlji. Obstaja velika verjetnost, da boste tu našli tisto pravo luksuzno nastanitev, o kateri ste vedno sanjali. 

Območje je ponosno na zasebne luksuzne vile z veličastnim razgledom na obalo Phuketa, penthouse s pogledom na ocean ter izjemno luksuzna letovišča in hotele s petimi zvezdicami. Med bivanjem v Phuketu boste zagotovo razvajeni z izbiro. 

Otok Naka, Point Yamu, Andara in Trisara so le nekatera od najbolj znanih luksuznih letovišč in hotelov na tem območju. The Six Senses na Koh Yao Noi, ki je od Phuketa oddaljen 30 minut vožnje z ladjo, je še eno pomembno letovišče, ki ga želite doživeti. 

Na voljo so tudi številne luksuzne zasebne vile na nekaterih najbogatejših območjih Phuketa, kot so Cape Yamu na vzhodni obali ter Kamala in Surin na zahodni obali. To so kraji, kjer se lahko veselite najbolj prijetnih in sproščujočih počitnic, ki ste si jih vedno želeli. 

Tajska je nedvomno najboljši kraj, če načrtujete luksuzno potovanje in se razvajate v popolnem razkošju in sprostitvi! 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *