Škorenj sredi Evrope – Italija

Italija, ki se nahaja v središču Sredozemskega morja, je ena najbolj romantičnih in zgodovinsko bogatih držav na svetu. Svetu je morda najbolj znana po tem, da je bila nekoč sedež največjega imperija na svetu, imenovanega Rimski imperij.

Danes Italija ni nič drugega kot veličastna dežela, kjer se lepota italijanske pokrajine in arhitekture srečujeta na vsakem koraku Je dom nekaterih najboljših umetniških relikvij, v katerih lahko uživate v številnih galerijah in muzejih, svetovno znani kulinariki, najnovejših modnih trendih in arhitekturi, ki jo lahko občudujete.

Slavni italijanski škorenj

Zaradi edinstvene italijanske oblike jo pogosto imenujejo lo Stivale, kar v prevodu pomeni »škorenj«, kar je lahko razumeti, saj je dobesedno videti kot škorenj s pogleda od zgoraj navzdol. V starih časih je majhno italsko pleme, imenovano Latinci, ustanovilo Rimsko kraljestvo, ki je postalo središče zahodne civilizacije. Danes je Italija ena najboljših držav za obisk v Evropi. Glavno mesto države je Rim, ki slovi po starodavnih relikvijah iz časov Rimskega imperija. Ko obiščete glavno mesto, morate zagotovo najti pot do svetega mesta imenovanega Vatikan.

Vatikan je center Rima in katoliške religije

Srce Italije

Italija je bila ena prvih turističnih destinacij v Evropi in je bila rojstni kraj vedno tako znanega renesančnega območja. Cvetoča italijanska kultura v 15. stoletju je pritegnila številne umetnike in učenjake, ki so močno prispevali k temu, kako Italija izgleda in se občuti danes. To je močno vplivalo na življenjska dela nekaterih velikih in slavnih izumiteljev in umetnikov, kot sta Leonardo Da Vinci in Michalengelo.

Čudovit baročni vodnjak Trevi v Rimu je tipičen primer veličastne italijanske arhitekture

Bogata, živahna zgodovina Italije je povzročila nekaj najbolj osupljivih arhitektur na svetu, ki so prisotne v skoraj vsakem kraju, ki ga obiščete. Toda Italijo je treba raziskovati počasi, morda eno regijo naenkrat. Zakaj? Ker je dežela tako raznolika in ima naraven pridih, da vsega ne moreš dojeti v enem samem obisku. Obiščite skrita romantična pristanišča, zgodovinska mesta in čudovite hotele v tej čudoviti državi s svojo družino ali partnerjem.

V Italiji je izjemno razvit celoletni gorski turizem

Italija je odlična lokacija za povezovanje z naravo. S 24 naravnimi parki je popoln kraj za raziskovanje lokalne kulture, hrane in starodavnih relikvij, ki jih boste našli ob poti, kot so stari gradovi, cerkve, stolpi in še veliko več.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *